top of page
  • Foto van schrijver5andy

UITGETEST: Too good to go!

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2020

- This food has just been rescued


Er staan honderden apps op men telefoon. Oké, honderden is misschien wat overdreven, maar het zijn er toch veel! En ik zou nu een heel pleidooi kunnen afsteken over weet je nog in onze tijd vroeger zonder telefoon? Of in de beginjaren van de Nokia 3310? Dan stond het woord 'app' nog niet eens in onze woordenboek en nu is het niet meer weg te denken uit ons leven!


Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Ik heb iets veel beter! Naast de 50 apps die op men telefoon staan, heb ik er nog eentje toegevoegd. Eentje op aanraden van een vriendin. Eentje om de wereld te verbeteren. Je hoeft nu niet te denken dat ik een extreme milieu- en wereldverbeteraar ben, maar ik ben er wel mee bezig en het voelt goed om mijn steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld.

Too good to go!


Wist je dat een derde van al het eten op aarde verspilt wordt? Waar ik niet veel uitleg bij moet geven dat dit op zijn zachtst gezegd erg is. Vandaar deze nieuwe movement die het licht zag in 2019: Too good to go. Hun ambitie is om iedereen te inspireren en actie te ondernemen tegen voedselverspilling. De strijd hier tegen is een van de belangrijkste acties die we kunnen ondernemen om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen.



Hoe werkt het?


Too good to go werkt samen met bakkerijen, restaurants, hotels en supermarkten die elke dag verse producten aanbieden. In de app kan je alle bedrijven vinden die aangesloten zijn. Bij hen kan je een verrassingsvoedselpakket reserveren voor een kleine prijs.


Op het einde van de dag, tussen de aangegeven uren, kan je dan je pakket gaan afhalen. In plaats van dat het voedsel in de poubelle verdwijnt, kan jij het nog met veel smaak opeten. Win-win-situatie! Maar de verrassing is wel dat je niet op voorhand weet wat je precies gaat krijgen, want je weet natuurlijk niet wat er op het einde van de dag overblijft. Maar één ding is zeker: je krijgt sowieso meer dan wat je er normaal voor zou betalen.


Mijn ervaring

Vrijdagochtend heb ik een voedingspakket gereserveerd bij de Carrefour in Knokke, op 500 meter van mijn werk. Ik mocht dit pakket afhalen tussen 18:00 - 19:00. Ideaal, want ik heb gedaan met werken om 18:00, dus ik ging vol verwachting om 18:15 mijn pakket afhalen. Bij het Carrefour afhaalpunt kreepillg ik een duurzame zak aangeboden met allemaal lekkers: aperitiefhapjes, hesp, varkensvlees, kabeljauwburger, 2 groentenmixen voor soep en een dessertje.



Dit alles voor 4 euro! Alles opgeteld, als je dit gewoon gaat halen in de winkel ben je snel 30 euro kwijt. Alleen was alles wel meteen om op te eten of te verwerken, want de houdbaarheidsdatum was maximum nog 2 dagen, maar ik heb dat weekend goed gegeten! En het leuke is: je probeert ondertussen ook eens wat nieuwe producten wat je anders niet zou meenemen en voor 4 euro kan je nu echt niet sukkelen. De kabeljauwburgers lustte ik bijvoorbeeld niet, maar ik heb er wel iemand anders gelukkig mee gemaakt. Kijk eens aan!


Word ook een voedselheld en installeer de app!


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page